FC AOK – Exstudiantes Utrecht

Op deze regenachtige avond stond de wedstrijd tussen de nummer laatst (FC AOK) en de nummer drie (Exstudiantes Utrecht) van de Silver League op het programma.
FC AOK kon bij winst van de laatste plaats af komen en Exstudiantes moest winnen om de aansluiten met de top te houden. Voor beide teams stond er dus genoeg op het spel.
Dit was de eerste minuten het meeste terug te zien in het spel van Exstudiantes, er werd verzorgd gespeeld en het tempo lag hoog. Dit zorgde er ook voor dat Exstudiantes al snel een paar kansjes kreeg. In de eerste 5 minuten had Exstudiantes al drie corners mogen nemen. De eerste drie wisten niet echt voor gevaar te zorgen, maar bij de vierde corner was het raak. De keeper van FA AOK stompte de hoge corner weg, maar de bal belande voor de voeten van een speler van Exstudiantes. Deze had niet lang nodig om na te denken en schoot de bal hard in de goal, 0-1!
Wakker geschud door deze goal, kwam FC AOK iets meer in de wedstrijd. Beide teams kregen wat kansjes uit schoten uit de tweede lijn, maar hieruit werd niet gescoord. Na een kans van FC AOK schakelde Exstudiantes snel om, de rappe buitenspeler van Exstudiantes omspeelde zijn directe tegenstander, gaf knap voor en de lange aanvaller kopte de 0-2 via de binnenkant van de paal binnen. FC OAk laat het er echter niet bij zitten en zocht na de aftrap meteen de aanval. Hun aanvaller kwam vanaf de rechterkant naar binnen en kon eigenlijk ongestoord diagonaal binnenschieten van een meter of 10, 1-2! Het schot leek houdbaar, maar de keeper kon zijn voet niet genoeg achter de bal krijgen om een doelpunt te voorkomen.
Het leek alsof Exstudiantes na de tegengoal besloot een tandje bij te schakelen. Ze kregen in de rest van de eerste helft nog een aantal grote kansen. Na drie maal op rij de keeper op hun weg gevonden te hebben, was het de vierde keer wel raak. Een snoeiharde uithaal van een meter of 15 was de keeper van FC AOK te machtig, 1-3. Voor rust werd het ook nog 1-4. De buitenspeler van Exstudiantes kon na zijn man omspeeld te hebben de achterlijn op zoeken en de bal terug leggen op zijn spits. Deze kon de bal tussen twee verdedigers van FC OAK vrij intikken.
Na rust begon Exstudiantes de tweede helft zoals ze de eerste geëindigd was, aanvallend en op zoek naar meer goals. Na een paar kansjes duurde het niet lang voor de 1-5 viel. De bal werd niet goed weggewerkt door de verdedigers van FC AOK en na wat gefrommel voor de goal, schoot een speler van Exstudiantes de bal achter de keeper.
Het verzet van FC AOk is echter nog niet gebroken, na een goed uitgevoerde counter waarbij de spits van FC AOK eerder bij de bal was dan de verdediging en vervolgens knap afrond, wordt het nog 2-5. Hierna krijgt FC AOK nog een grote kans op de 3-5, maar deze wordt niet benut. Als het niet lang daarna na een mooie aanval en idem afronding 2-6 wordt, is het verzet van FC AOK definitief gebroken. Dat Exstudiantes daarna nog drie goals maakt (waarbij een paar erg sterke combinaties te zien waren), is eigenlijk alleen voor de statistieken.
IMG_20160727_183754