Menu

Hoe zit de competitie in elkaar?

Je speelt elke week tegen een ander team. Na afloop van de competitiewedstrijden wordt je team ingedeeld in een gouden, bronzen of zilveren poule afhankelijk van het aantal competitiepunten. Elk team krijgt na afloop een presentje. Binnen elke poule krijgt de uiteindelijke winnaar daarnaast een grote wisselbeker mee neer huis.

Waar en wanneer moet ik spelen?

Je maakt van te voren een keuze welke locatie je gaat spelen. Daarnaast speel je elke week op een vaste avond op een tijd die je zo goed mogelijk schikt. Er zijn locaties met kunstgras en met natuurlijk gras. Parkeren is bijna altijd gratis. Alle informatie hierover vind je bij Sportparken.

Hoe is FOOTY begonnen?

Bij het bedrijf waar ik in Londen werkzaam was voetbalden we elke week op een half veld. Terug in Nederland bestond zoiets niet, dus ben ik november 2010 begonnen met bedrijvenvoetbal voor 7 teams in Amsterdam-West. Alle deelnemende teams waren gevormd uit in de buurt liggende bedrijven. Na een feestelijke afsluiting groeide Footy in rap tempo door. Tot op heden hebben honderden teams aan Footy deelgenomen. Niet alleen bedrijventeams, maar ook steeds meer vriendenteams doen mee.

Hoeveel spelers zijn er per team?

Bij de 7 tegen 7 competities bestaat elk team uit 6 veldspelers en 1 keeper. Gemengde teams zijn toegestaan. Mocht een team een speler te weinig hebben, kun je extra spelers van Footy aanvragen. Of er wordt in overleg met de tegenstander bijvoorbeeld 6 tegen 6 gespeeld. Bij de zaalvoetbalcompetitie of op soms bij andere formaat veldjes wordt ook wel eens 5 tegen 5 of 6 tegen 6 gespeeld.

Wat als je een keer niet kunt spelen?

Het kan voorkomen dat je team een keer niet aanwezig kan zijn of te weinig spelers hebt. Ons doel is zo weinig mogelijk wedstrijden te annuleren. We proberen in eerste instantie met invallers je team compleet te maken. Indien je op de speeldag zelf aflast en het niet lukt invallers te regelen krijgt de tegenstander de keuze om de wedstrijd in te halen of een reglementaire overwinning van 5 – 0 te claimen. Wij doen ons best een inhaalwedstrijd in te plannen op voorwaarde dat het past in de beschikbaarheid en het overblijvende team het ook schikt. Als je niks van je laat horen en niet komt opdagen verlies je gelijk de wedstrijd met 5 – 0.

Hoe laat moet ik spelen?

De correcte tijden staan altijd op de website. Voor aanvang van het seizoen krijgt elk team een volledig speelschema. Daarnaast wordt het speelschema wel eens geupdated omdat er inhaalwedstrijden zijn. Elk team dient uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat de wedstrijd op tijd kunnen beginnen.

Nieuw of heb je al een account?

Maak hier een account aan om je team te registeren.

  • Hidden
  • Hidden

Informatie aanvragen