31-05-2016 Foot Locker – Domtown Allstars


Vandaag stond er weer een spannende wedstrijd in de onderste regionen van de competitie op het programma. De dames en heren van Foot Locker en Domtown Allstars namen het tegen elkaar op en deze kraker. Foot Locker wist tot op heden pas een wedstrijd te winnen, waar Domtown Allstars nog altijd op hun eerste punten wachtte. Kon daar vandaag verandering in komen?
Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor Domtwon Allstars, gezien zij al snel in de wedstrijd de eerste doelpoging mochten noteren. Na een lange bal van achteruit (een tactiek die we deze wedstrijd vaak terug zagen komen bij de Allstars), kon een vrijstaande aanvaller van een meter of 15 uithalen. De keeper van Foot Locker wist er nog net zijn voet tegen te zetten. De rebound werd door de vrouwelijke middenvelder in het zijnet geschoten. Wakker geschut door deze kans, zocht Foot Locker meer de aanval. Door individuele acties en korte combinaties probeerden zij de stugge verdediging van de Allstars te doen breken. Na een combinatie over vele schijven en een lange aaneengesloten periode van balbezit levert dit ook een grote kans voor Foot Locker op. Deze wordt echter hard recht op de keeper van de Allstars geschoten. Foot Locker blijft vervolgens de aanval zoeken, waar de Domtown Allstars vooral op de counter loeren. Dit resulteert in een aantal kansen aan beide kanten, maar beide teams hebben het vizier echter niet op scherp staan. Voor het eerst dit seizoen staat er dan ook een 0-0 op het scorebord bij het rustsignaal.
Na de rust zien we beide teams dezelfde lijn doortrekken, behalve dat er nu wel gescoord wordt. Vlak na rust verovert een middenvelder van Domtwown Allstars de bal op eigen helft. Deze wordt in een keer diep gespeeld op de snelle spits, welke de bal vakkundig en beheerst achter de keeper van Foot Locker schuift, 0-1.
Lang konden de Allstars echter niet van hun voorsprong genieten, een paar minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het net. Na een mooi individuele actie van de aanvallende middenvelder van Foot Locker, haalt hij genadeloos en hard uit. Dit schot is de keeper van Domtown Allstars te machtig en zo staat het 5 minuten na rust opeens 1-1.

Na de 1-1 golft het spel op en neer, maar de grootste kans is er voor de heren van Foot Locker. Na een foute inworp levert de keeper van de Allstars de bal pardoes in bij de spits van Foot Locker. Deze schrikt van de mogelijkheid voor open doel, waardoor hij iets te lang wacht en de verdediger van Domtown Allstars de kans geeft om dit schot te blokken. Vervolgens nemen de Allstars het balbezit over en na 3 snelle combinaties over grote afstand wordt de spits van de Allstars alleen voor de keeper gezet. Hij tikt de bal rustig voorbij de uitkomende keeper, waardoor deze pijlsnelle counter de 1-2 oplevert.
Met nog 12 minuten op de klok moet Foot Locker nu nog meer de aanval gaan zoeken. Dit zorgt ook voor meer counter mogelijkheden voor de Allstars. Toch krijgt Foot Locker meer de overhand, wat ook in de gelijkmaker resulteert. Na een mooie actie langs de zijlijn van de met afro getooide rechtsbuiten, weet hij de bal vanuit een lastige positie in de korte hoek achter de verbaasde keeper van Domtown Allstars te schieten.
Niet veel later Pakt Foot Locker zelfs brutaal de voorsprong. De bal wordt rond de middenlijn veroverd. Een aantal Allstars denken hierbij aan een overtreding, maar de scheidsrechter (die overigens een puike pot floot), liet doorspelen. Na een mooie individuele actie en idem combinatie worden de twee verdedigers te kijk gezet. De keeper kan vervolgens niks doen aan het goede schot wat hier op volgt. 3-2!
Vervolgens krijgen beide partijen nog wat kansjes, maar er wordt niet meer gescoord. Foot Locker pakt zijn tweede overwinning van het seizoen, waardoor Domtown Allstars nog steeds met lege handen staat.