07-06-15 Galaxy – VVAA
IMG_20160607_201309
Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tussen de nummers 2 en 1 van de competitie, oftewel Galaxy en VVAA op de agenda. Bij winst kon Galaxy de koppositie overnemen van VVAA, dat nog ongeslagen was. Beide teams wisten in de eerdere wedstrijden regelmatig het net te vinden. Op voorhand beloofde dit dus een doelpuntrijk duel te worden.
De eerste helft werd echter al snel duidelijk dat beide teams er op gebrand waren om geen fouten te maken en het achterin dicht te houden. Dit werd ook ondersteund door het meermaals in de coaching terugkerende credo “hou het simpel”.  
Beide teams speelde erg solide. Er werd weinig weggeven wat dan ook in een beperkt aantal kansen voor beide teams resulteerde. Ondanks dat was het geen onaangename wedstrijd om naar te kijken. Vooral door de interessante duels op het middenveld en strijd die er geleverd werd.

Galaxy kreeg uit de tweede lijn wat schoten tussen de palen, maar deze waren niet hard of geplaatst genoeg om het de keeper van VVAA lastig te maken. Daar tegenover stond dat VVAA een aantal keer gevaarlijk kon worden uit dode spelmomenten. VVAA wist deze echter niet tot doelpunt te promoveren.

 

Vlak voor rust viel echter de grootste kans van de eerste helft te noteren. Een voorzet over de grond (of was het toch een doelpoging?) leek makkelijk weg te werken door de verdediging, maar werd door twee man gemist. Waardoor de spits van VVAA de bal opeens bij de tweede paal voor het intikken had. Hij leek echter niet meer op deze bal te rekenen en schrok zo van zijn kans dat hij de bal niet wist te raken. Daardoor bleef het 0-0, wat ook de ruststand was.

Het spelbeeld in de tweede helft was redelijk hetzelfde als dat van de eerste helft. Beide teams wilden geen fouten maak. Toch leek het alsof de aanval meer gezocht werd. VVAA speelde vaak de lange bal op hun lange en fysiek sterke spits. Dit resulteerde in een grote kans toen hij net wat eerder bij de bal wist te komen dan de uitkomende keeper. De bal stuiterde echter dermate hoog op, dat de spits hem niet genoeg richting mee kan geven, waardoor hij net naast ging.
Ook Galaxy kreeg nog een paar goede kansen om de score te openen. Zo komt een aanvaller van Galaxy na een mooie combinatie alleen voor de keeper te staan. De hoek was echter lastig en de bal wordt voorlangs geschoten. Na nog een sterkte combinatie volgde snel daarop nog een goede kans voor Galaxy, maar een verdediger van VVAA kon het harde schot van een meter of 10 net op tijd blokken om een doelpunt te voorkomen.
Het bleef dan ook lang 0-0. Tot Galaxy 7 minuten voor tijd een corner kreeg. De laatste man van Galaxy ging mee naar voren om het team van extra stootkracht te voorzien. Hij laat hierbij de spits van VVAA echter alleen achter. Gezien de corner niet gevaarlijk wordt, kon Galaxy de spits die ongedekt staat makkelijk bereiken en stond deze meteen een op een met de keeper. Met een verfijnd tikje wist hij de uitkomende keeper te passeren, 0-1.

Galaxy ging hierna meer de aanval zoeken, wat kansen aan beide kanten opleverde (kopbal in het zijnet van Galaxy en een vrije bal die geblokt werd door een eigen speler van VVAA). Twee minuten voor tijd wist Galaxy de score nog gelijk te trekken. Een vlotte combinatie komt bij de rechts midden van Galaxy terecht, deze ziet de spits vrij staan en geeft een prachtige pass in de loop, waardoor deze spits de 1-1 van dichtbij binnen kon tikken. Galaxy nam echter geen genoegen met een punt en bleef aanvallen. Na een aanval die bijna identiek was aan de 1-1 (zelfs dezelfde aangever en afmaker) werd de 2-1 binnen getikt.
Galaxy dacht de buit nu binnen te hebben, maar in de blessuretijd kreeg VVAA nog een enorme kans. Dit schot werd echter prachtig gered door de keeper van Galaxy. Na deze zinderende slotfase stond de eindstand van 2-1 op het scorebord. Galaxy mag zich minimaal een week koploper van de dinsdag competitie noemen.

IMG_20160607_204852